Fırında Sebzeli Tavuk Sote Günümüzün yoğun temposunda çalışan bireyler, eve geldiklerinde hem lezzetli hem de yapımı pratik yemekler hazırlamak isterler. Fırında sebzeli tavuk sote, bu ihtiyacı karşılayan ideal bir seçenektir. Tavuk eti ve çeşitli sebzelerle hazırlanan bu yemek, hem sağlıklı hem de doyurucudur. Kısa sürede lezzetli bir yemek hazırlamak isteyen herkes için önerilir. Fırında Sebzeli Tavuk Sote Malzemeleri
Fırında Sebzeli Tavuk Sote Nasıl Yapılır? Öncelikle tavuk etlerini yıkayıp suyunu süzdükten sonra geniş bir kaba alıyoruz. Patatesleri ve kabakların kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz. Kuru soğanları ve sivri biberi yemeklik doğrayarak hazır hale getiriyoruz. İlk olarak kabak ve patatesleri, daha sonra ise soğan ve biberi etin üzerine ekleyip karıştırıyoruz. Bir çorba kasesi sıcak suyun içine biber salçasını koyup karıştırıyoruz. Üzerine sıvı yağı, tuzu, fesleğeni ve baharatları ilave edip karıştırdıktan sonra tavuklu karışımın üzerine ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı borcam fırın kabına boşaltıyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup ince elma dilimleri şeklinde doğrayarak tepsideki karışımın üzerine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavuk eti ve sebzeler yumuşayana kadar, yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Hazır olan sebzeli tavuk soteyi fırından çıkardıktan sonra en az yarım saat dinlendirirseniz, daha özlü ve lezzetli olacaktır. Yemeğinizi pilav ve ayran eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |