Et Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Et Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Et Mantar Sote

Et Mantar Sote, çeşitli et türleri ve mantar kullanılarak yapılan, oldukça lezzetli bir yemektir. Yapılışı biraz zahmetli olsa da uğraşı zevklidir. Mis gibi kokusuyla iştahları kabartan bu yemek, kuzu veya dana etlerinin kuşbaşı doğranmış hallerinin organik mantarlarla pişirilmesiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Yiyeceklerin baş tacı olan bu yemek, etkileyici sunumlarla daha da çekici hale getirilebilir.

Et Mantar Sote Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
  • Yarım kilo mantar
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 adet sivri yeşil biber
  • 3 adet kırmızı etli biber
  • 2 adet orta boy domates
  • İstenilen miktarda kırmızı toz biber
  • Az miktarda karabiber
  • Yeterli miktarda tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Et Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuşbaşı doğranmış et uygun bir tavaya alınarak kendi suyunda kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çeken etlerin üzerine tereyağı eklenir ve kavrulur. Ardından, fazla kavrulmadan önce soğan, domates ve biberler yıkanarak ayıklanır ve ince ince doğranır. Bu karışım bir süre piştikten sonra, yıkanıp ayıklanan iri doğranmış mantarlar eklenir. Mantarlar, ısıyla birleştiğinde hemen küçüldüğü için fazla pişirilmesi uygun değildir. Besin değeri kaybı yaşanmaması için mantarların az miktarda pişirilmesi daha sağlıklıdır. Hazırlanan et-mantar karışımının içine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenerek tadına doyum olmayan bir yemek elde edilir. Et Mantar Sote yaparken önemli püf noktası, gerekli baharatların piştikten sonra eklenmesidir. Bu, yemeğin tadına lezzet katar.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Et Mantar Sote yapımında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:

  • Etlerin taze olmasına özen gösterilmelidir. Taze et, yemeğin lezzetini artırır.
  • Mantarların yıkanması sırasında fazla su çekmemesine dikkat edilmelidir. Su çeken mantarlar, pişirme sırasında fazla su salabilir.
  • Yemeğe eklenen baharatların taze ve kaliteli olması, yemeğin lezzetini artırır.
  • Etin iyi pişmesi için kısık ateşte uzun süre pişirilmesi tavsiye edilir.

Et Mantar Sote, yanında pilav veya makarna ile servis edilerek ana yemek olarak sunulabilir. Ayrıca, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek farklı bir tat elde edilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Umur

10 Nisan 2024 Çarşamba

Merhaba mantarı çok severim ancak mantar ve et aynı tadı verir diye hiç bir arada kullanmadım açıkçası güzel olur mu deneyen var mı? Tarifte sarımsak yok sarımsaklı nasıl olur sizce?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba, mantar ve et birlikte kullanıldığında harika bir lezzet kombinasyonu oluştururlar. Özellikle etin lezzeti mantarın doğal tadıyla çok iyi uyum sağlar. Sarımsak eklemek de yemeğe ekstra bir aroma katacaktır ve kesinlikle denemeye değer. Tarifi sarımsakla denemenizi tavsiye ederim, eminim beğenirsiniz! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biftek Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sote Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dana Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri