Dana Kuşbaşı Sote Dana kuşbaşı sote, lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakan bir yemek çeşididir. Yapılışı oldukça pratiktir ve zamanın kısıtlı olduğu durumlarda tercih edilebilecek ideal tariflerden biridir. Malzemeleri her mutfakta kolaylıkla bulunabilecek türdendir. Malzemeler
Dana Kuşbaşı Sote Nasıl Yapılır? Öncelikle dana etini bıçak yardımıyla kuşbaşı olacak şekilde doğrayın. Ardından, 1 adet orta boy soğanın kabuklarını soyup, çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Doğradığınız soğan ve eti hazırladıktan sonra sote yapacağınız tavayı ocağa koyun. Bir miktar sıvı yağı tavaya ekleyip ısınmasını bekleyin. Yağ ısındıktan sonra soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar pişirin. Soğanlar pembeleştikten sonra kuşbaşı dana etlerini tavaya ekleyin ve bir süre kavurun. Bu esnada, domatesleri ve biberleri doğrayın. Etler suyunu salıp tekrar içine aldıktan sonra doğradığınız domatesleri yemeğe ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Domateslerin suyu çekildikten sonra biberleri ekleyin. Biberler uygun kıvamda piştikten sonra, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi damak zevkinize göre ekleyin. Baharatlar yemeğe iyice karıştıktan sonra ocağı kapatın. Bir süre dinlendirdikten sonra dana kuşbaşı soteniz servise hazır olacaktır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Dana kuşbaşı sotenin lezzetini artırmak için birkaç ek bilgi:
Dana kuşbaşı sote, zengin ve doyurucu bir yemek olup, misafirlerinize sunabileceğiniz özel bir tarif olabilir. Her seferinde aynı lezzeti yakalayabilmek için malzemelerin taze olmasına özen gösterin. Sağlıklı ve lezzetli sofralar dileriz. |
Nâşide
08 Mayıs 2024 Çarşambadana kuşbaşı kuzudan daha iyi bir tat veriyor
Cevap yazAdmin
08 Mayıs 2024 ÇarşambaTeşekkürler Nâşide, damak tadı kişiden kişiye değişebilir. Dana etinin tadını beğenmen gayet normal. Herkesin damak zevki farklıdır. Afiyet olsun!