Mantar Sote Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Mantar Sote Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Mantar sote, lezzetli ve besleyici bir yemek olup, yapımı oldukça basittir. Ancak, mantarların temizlenmesi süreci bazı kişiler için zorlayıcı olabilir. Profesyonel aşçılar genellikle mantarların yıkanmamasını, nemli bir bezle silinmesini önerir. Bunun nedeni, mantarların fazla su çekerek lezzetlerini kaybetmesidir. Ancak, mantarlar genellikle oldukça kirli olabilir. Bu yüzden mantarları yıkamadan kullanmamanız tavsiye edilir. Yıkadıktan sonra iyice kurulamanız durumunda bu sorun ortadan kalkacaktır. Mantarlar, belirli baharatlar ve sebzelerle pişirildiğinde çok lezzetli bir yemek haline gelir.

Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo kültür mantarı
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 büyük soğan
  • 3 adet domates
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeterince tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay bardağı su

Yapılış Aşamaları

1. İlk önce kültür mantarlarını büyükçe bir kaba koyun. Musluğun altında mantarları ovalayarak yıkayın. Yıkanan mantarların fazla suyunu kağıt havluyla alın. Yıkadığınız ve kuruttuğunuz mantarları çok küçük olmamak kaydıyla doğrayın.

2. Soğanı soyun ve yıkayın. Yıkanan soğanı küp küp doğrayın. Soğanları yapışmaz bir yayvan tencereye alın ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.

3. Daha sonra kırmızı ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayın ve pembeleşen soğanlara ekleyin. Biberli karışımı da biraz kavurun.

4. Kavrulan harca doğranmış mantarları ilave ederek orta ateşte suyunu çekmesini bekleyin.

5. Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Doğradığınız domatesi, salçayı, tuzu, kırmızı pul biberi ve karabiberi ekleyin. Hiç su koymadan yemek pişmeye bırakın. Domatesler suyunu çekinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Mantar soteyi biraz sulu isterseniz domateslerle birlikte bir çay bardağı kadar su koyabilirsiniz.

6. Pişmeye yakın tuzunu kontrol edin. Mantar sote tam suyunu çekmeden ateşten alın.

7. Pişen mantar soteyi uygun bir servis tabağında servis edebilirsiniz. Özellikle ızgara etlerin yanına mantar sote çok yakışmaktadır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri