Kırmızı Biberli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Kırmızı Biberli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biberli Tavuk Sote

Kırmızı biberli tavuk sote, hem büyüklerin hem de çocukların severek tükettiği lezzetli ve besleyici bir yemektir. Görünümü ve lezzeti ile tam damak zevkinize uygun olan bu yemek, öğlen veya akşam yemeklerinde pirinç pilavı ya da patates püresi eşliğinde servis edilebilir. Çocukların sıkça tükettiği tavuk etini, sağlıklı sebzelerle zenginleştirerek hazırlayabileceğiniz bu sote, misafirlerinizi ağırlamak için de ideal bir seçenektir. Ani misafir gelişlerinde hızlıca hazırlayabileceğiniz kırmızı biberli tavuk sote, sevdiklerinize sağlıklı ve lezzetli yemekler sunmanızı sağlar. Bu tarifi denemek isteyenler için mükemmel bir seçenek olduğunu belirtmek isteriz. Akşam yemeğinde ailenize hazırlayarak bu lezzeti keşfedebilirsiniz.

Kırmızı Biberli Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 5 adet tavuk but
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet büyük boy domates
  • Kırmızı pul biber
  • Yeterli miktarda tuz
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Sıvı yağ

Kırmızı Biberli Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle, tavuk butlarını iyice yıkayıp düdüklü tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek iyice haşlayın. Haşlanan tavuk butlarını soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte didikleyin. Bu arada, bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve kırmızı biberleri ile yeşil biberi ince ince doğrayarak tavaya ilave edin. Hafifçe kavurduktan sonra üzerine tuz, kırmızı pul biber, karabiber, kekik ve domates salçasını ekleyip karıştırın. Malzemeler kavrulurken, önceden didiklediğiniz tavuk etlerini tavaya ekleyip karıştırın. Son olarak, domatesin kabuklarını soyup yemeklik olacak şekilde küp küp doğrayarak tavaya ilave edin. Domatesleri ekledikten sonra yaklaşık beş dakika kadar kırmızı biberli tavuk soteyi kavurun. Daha sonra ocağın üzerinden alarak servis tabağına koyun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şanlı

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Kırmızı biberli tavuk sote yaparken domates salçası yerine biber salçası kullansam tadı çok fark eder mi? Ayrıca tavuk but yerine tavuk göğsü kullansam aynı lezzeti yakalar mıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba ޞanlı,

Biber salçası kullanmak, yemeğe daha yoğun ve hafif acımsı bir tat katabilir. Domates salçası yerine biber salçası kullanmak tadı fark ettirir ancak bu fark hoşunuza gidebilir. Denemenizi tavsiye ederim. Tavuk but yerine tavuk göğsü kullanmak ise lezzet açısından biraz fark yaratabilir. Tavuk but daha yağlı ve yumuşak bir dokuya sahipken, tavuk göğsü daha kuru olabilir. Ancak, tavuk göğsü kullanarak da gayet lezzetli bir sote yapabilirsiniz, sadece pişirme süresine dikkat etmeniz gerekebilir.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantar Sote Kaç Kalori?

Mantar Sote Kaç Kalori?

Baharatlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri