Mantarlı Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mantarlı Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı piliç sote, yapımı son derece kolaydır. Benim için kültür mantarı ile beyaz et ayrılmaz biber ikilidir. Mantar ile yapılacak birçok fırın ya da tencere yemeğinin içerisinde tavuk etinin farklı kısımları kullanılarak harika lezzetler ortaya çıkabilir. Örneğin kanat et ile fırında mantar sote harika bir yemektir. Özellikle misafirleriniz için sizlere iyi bir alternatif sunar. Benim sizlerle paylaşmak istediğim mantarlı piliç sote de tavuk etinin göğüs kısmı kullanılmaktadır. Bu yemeği fırında güveç ya da farklı fırın kaplarında yapabileceğiniz gibi tencerede yapabilirsiniz Lezzet ve görünüm açısından kesinlikle fırında yapmanız tavsiye ederim. Ancak fırın yemekleri açısından biraz daha vakit ayırmanız gerektiğinden benim sizlerle paylaşacağım tarif zamanınızın az olduğu günlerde de tencerede yapabileceğiniz bir tariftir. Umarım zor anlarda imdadınıza yetişir. Bu arada mantar yemeğin rengini biraz koyu yapacağı için yemek içerisinde mutlaka kırmızıbiber kullanmaya özen göstermenizi tavsiye ederim.

Mantarlı piliç sote için gerekli malzemeler
  • 500 gr. Tavuk göğüs eti
  • 250 gr. Kültür mantarı
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar su
Mantarlı Piliç Sote Nasıl Yapılır?

Mantarlı piliç sotenin yapımı çok kolaydır. Mantarlı piliç sotenin yapımı için öncelikle mantarları ayıklayıp arzu ettiğiniz şekilde çok ufalamadan doğrayın. Mantarın kararmaması için suyun içerisine biraz limon sıkıp bu suda bekletin. Bir tencerenin içerisine sıvı yağı boşaltarak yemeklik olarak doğranan soğanları ve biberleri yağın içerisinde kısık ateşte soteleyin. Bu aşamada biberler yumuşayınca salçayı da kavurun. Bu işlem yaklaşık 10 dakika sürecektir. Daha sonra yıkadığınız ve küp-küp doğradığınız tavuk göğsünü tencereye ilave ederek kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tavuk eti çabuk pişecektir. Tavuk eti iyice renk değiştirmeye başladığında ise üzerine su içerisinde bekleyen mantarları süzerek ilave edin. Mantarları ekledikten sonra yemek biraz sulanacaktır. Tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edin. Sote yemekleri genellikle sulu olarak yapılır. Bu yüzden içerisinde bir miktar su kalmasına özen gösterin. Yemeğiniz mantarların ilave edilmesinden sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika içerinde pişmiş olur. Mantarlı piliç sote hazır. Mantarlı piliç sote makarna veya pilav çeşitleri ile tüketilebileceğinden yanına mutlaka birini yapmayı tercih ederseniz iyi bir sunum ortaya çıkartmış olursunuz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Mantarlı Piliç Sote Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mantar Sote Kaç Kalori?

Mantar Sote Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğanlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Et Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6