Mantarlı Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Mantarlı Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Piliç Sote

Mantarlı piliç sote, yapımı son derece kolay ve lezzetli bir yemektir. Kültür mantarı ile beyaz et, özellikle tavuk göğsü, mükemmel bir ikili oluşturur. Mantar ile yapılacak birçok fırın ya da tencere yemeği, tavuk etinin farklı kısımları kullanılarak harika tatlar ortaya çıkarabilir. Örneğin, kanat eti ile fırında mantar sote harika bir alternatiftir ve misafirleriniz için güzel bir seçenek sunar. Benim sizlerle paylaşacağım mantarlı piliç sote tarifinde, tavuk etinin göğüs kısmı kullanılmaktadır. Bu yemeği fırında güveç veya farklı fırın kaplarında yapabileceğiniz gibi tencerede de yapabilirsiniz. Lezzet ve görünüm açısından fırında yapmanız tavsiye edilir, ancak fırın yemekleri biraz daha zaman gerektirdiğinden, tencerede yapabileceğiniz pratik bir tarif sunuyorum. Umarım bu tarif zor anlarda imdadınıza yetişir. Ayrıca, mantarın yemeğin rengini koyulaştırabileceği için kırmızı biber kullanmayı ihmal etmemenizi tavsiye ederim.

Mantarlı Piliç Sote İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • 250 gr kültür mantarı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar su

Mantarlı Piliç Sote Nasıl Yapılır?

Mantarlı piliç sotenin yapımı oldukça basittir. Öncelikle mantarları ayıklayıp, arzu ettiğiniz şekilde doğrayın. Mantarların kararmasını önlemek için, doğradıktan sonra limonlu suyun içinde bekletebilirsiniz. Bir tencereye sıvı yağı koyarak, yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri ekleyin ve kısık ateşte soteleyin. Biberler yumuşadığında domates ve biber salçasını da ekleyip kavurun. Bu işlem yaklaşık 10 dakika sürecektir. Ardından, yıkanmış ve küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tavuk eti çabuk pişecektir. Tavuk eti iyice renk değiştirdiğinde, su içinde bekletilen mantarları süzüp ekleyin. Mantarları ekledikten sonra yemek biraz sulanacaktır. Tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edin. Sote yemekleri genellikle sulu olarak yapılır, bu yüzden içinde bir miktar su kalmasına özen gösterin. Yemeğiniz, mantarların eklenmesinden sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika içinde pişmiş olacaktır.

Sunum Önerisi

Mantarlı piliç sote, makarna veya pilav çeşitleri ile birlikte servis edilebilir. Bu şekilde bir yan yemekle sunum yaptığınızda, daha etkileyici bir tabak ortaya çıkarabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Arpacık Soğanlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Arpacık Soğanlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri