Mantarlı Tavuk Sote Mantarlı tavuk sote, sote yemekleri arasında sevilen çeşitlerden biridir. Özellikle ülkemizde mantarın çok sevilmesi nedeniyle oldukça yaygın olarak bu yemek yapılmaktadır. Ancak, hem mantarı hem de tavuğu seven birçok insan bu yemeğin nasıl yapıldığını bilmediği için farklı yemekleri tercih etmektedir. Eğer siz de bu kişilerin arasındaysanız, birazdan vereceğim tarife kulak vererek aradığınız lezzeti mutfağınızda yaratabilirsiniz. Mantarlı tavuk sote, diğer sote çeşitlerine göre daha fazla malzeme içerir. Ancak, bu yemek içerisine eklenen tüm malzemeler, mantarlı tavuk soteye farklı bir lezzet katmaktadır. Bu nedenle, tüm malzemeleri eksiksiz olarak kullanmanızı tavsiye ederim. Yapılış aşamasına gelecek olursak, aslında mantarlı tavuk sote birçok yemeğin yapılışından çok daha kolaydır. Bu yemeği yapabilmek için sadece bıçak tutmayı bilmeniz bile yeterlidir. Geri kalan işlemleri yapılış aşamasında detaylı bir şekilde anlatacağım. Hazırsanız, tarifimize geçelim. Mantarlı Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeler
Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır? Öncelikle hijyen açısından çok önemli olan işlemleri yapın. Yıkanabilecek tüm malzemeleri temiz bir şekilde yıkayın ve bir tava içerisine mantarları küçük küçük doğrayın. Daha sonra tavuk etlerini de ayıkladıktan sonra temiz bir şekilde yıkayın ve mantarların içerisine eklemeden ayrı bir tava içerisinde iyice kavurun. Kavurma işlemini yağsız olarak yapacaksınız. Mantarlar tam olarak kavrulduktan sonra üzerine tavuğu ve yağı ekleyerek tekrar kavurmaya devam edin. Bu şekilde, bu malzemeleri karıştırarak kavurun. Bir süre kavurduktan sonra içerisine kuru soğanı ince ince kıyarak ekleyin. Soğanlardan sonra da biberleri ince ince doğrayın ve kavurmaya devam edin. Soğanların rengi pembeleşene kadar iyice kavurun. Kavrulan malzemelerin içerisine bir miktar salça ekleyin ve bol bol karıştırarak salçanın dağılmasını sağlayın. Salça malzemelerin içerisinde tam olarak dağıldıktan sonra, ince ince kıyılmış domatesleri ekleyerek tekrar bol bol karıştırın. Domatesler tam olarak pişene kadar ve suyunu biraz çekene kadar pişirin. Karıştırmanıza gerek yoktur; bu nedenle karıştırmak yerine bekleyin. Mantarlı tavuk sote yapılışında son aşama ise domatesler piştikten sonra ocağı kapatmaya yakın baharatları ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırmak ve ocaktan almaktır. Afiyet olsun. |