Fırında Kaşarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Fırında Kaşarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Et Sote

Fırında kaşarlı et sote, özel misafirler için hazırlanabilecek son derece lezzetli bir yemektir. Hazırlanışı itibariyle emek isteyen bir yemek olmasının yanı sıra, sunumuyla da dikkat çekmektedir. Kişi sayısına göre tercihen güveçte, tercihen de geniş bir borcam içerisinde hazırlanarak fırına verilebilir.

Fırında Kaşarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram yağsız kuşbaşı şeklinde doğranmış bonfile et
  • Bir adet büyük boy soğan
  • Üç adet taze yeşil biber
  • İki adet büyük boy domates
  • 250 gram kadar kuşbaşı doğranmış patates
  • Bir yemek kaşığı dolusu salça
  • Üç yemek kaşığı dolusu zeytinyağı
  • Birer çay kaşığı kadar karabiber, kimyon ve kekik
  • Bir kase dolusu rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir adet büyük boy fırın poşeti

Fırında Kaşarlı Et Sote Nasıl Yapılır?

Fırında kaşarlı et sotemizin etleri bir tava içerisinde tek başına ağır ağır kavrulur. Kavrulan ete az miktarda yağ ilave edilir. Et, kendi suyunu saldıktan sonra tekrar çekene kadar kavurma işlemine devam edilir. Etler kavrulduktan sonra bir miktar daha yağ eklenir. Soğan ve biberler de doğranarak birlikte kavrulmaya devam edilir. Soğan ve biberler de kavrulduktan sonra küp şeklindeki patatesler de tencereye eklenir. Tüm malzemeler bir iki kere daha karıştırılır. Kavrulan bu malzemelere domatesler doğranır, salça eklenir ve baharatlar da katılarak 5 dakika kadar karıştırılarak kavrulur.

Fırında kaşarlı et sote karışımını fırına vermek için malzemenin miktarına göre fırın poşetine malzemeler dökülür. Poşete iki delik açılır ve fırında kaşarlı et sote poşetle 200 derecelik fırına verilir. Yarım saat kadar pişirilir. Fırında kaşarlı et sote yarım saat piştikten sonra borcam ya da güvece alınır. Üzerine hazırda bulunan rendelenmiş kaşar peyniri güzelce serpilir. Kaşar peyniri serpildikten sonra fırında kaşarlı et sote tekrar fırına verilir. Kaşarlar eriyip kızarana kadar bir süre daha pişirilir. Kaşarlar kızardıktan sonra artık fırında kaşarlı et sote servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Yemeği hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Etin kalitesi, yemeğin lezzetini doğrudan etkiler. Bu yüzden mümkünse taze ve kaliteli et kullanmaya özen gösterin. Ayrıca, baharatların oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Patates yerine farklı sebzeler de kullanabilirsiniz, örneğin havuç veya bezelye ekleyerek yemeğinizi çeşitlendirebilirsiniz.

Yemeği servis ederken yanında pilav veya makarna gibi garnitürler ile sunabilirsiniz. Bu, yemeğinizi daha doyurucu ve çeşitli hale getirecektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Et Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Et Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dana Eti Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Sote Kaç Kalori?

Mantar Sote Kaç Kalori?