Patatesli Et Sote Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Patatesli Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Et Sote

Patatesli et sote, diğer et sote çeşitlerine oldukça benzerdir. Aşağı yukarı tüm yemeklerin pişirme yöntemleri örtüşmektedir. Önemli olan husus, hangi malzemenin ne zaman ekleneceğini bilmekten geçer. Yemek yapmak, dünyanın en kolay işlerinden biridir. Burada önemli olan tek şey, pratik bilgilere sahip olmaktır. Bu bilgi birikimi ise tecrübeyle, yani mutfakta çok zaman geçirmeyle kazanılır. Örneğin, et nasıl pişer, pişme süresi nedir, hangi sebzenin içerisine hangi et yakışır, tuz fazla olursa neler yapılabilir gibi birçok sorunun cevabı, sizin mutfaktaki gayretlerinizle keşfedilecektir. Patatesli et sote, biraz daha aperatif bir yemektir. Bu nedenle içerisinde kullanılacak patateslerin kızartılması, yemeği daha lezzetli yapacaktır. Sizlerle paylaşmak istediğim et soteyi tencerede pişirerek servis yaparken, farklı bir şekilde servis etmeyi tarif edeceğim. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Patatesli Et Sote Malzemeleri
  • 500 gram dana eti (küp doğranmış),
  • 2 adet orta boy patates,
  • 1 adet büyük boy soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 1 çay bardağı taze bezelye,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Yeteri kadar tuz,
  • 1 su bardağı sıcak su.

Patatesli Et Sote Üzeri için
  • Kaşar peyniri rendesi,
  • Domates,
  • Maydanoz.

Patatesli Et Sote Nasıl Yapılır?

Patatesli et sotenin yapımı, düşünüldüğü kadar zahmetli değildir. İlk önce bezelyeleri tuzlu suda haşlayın ve süzün. Patatesleri küp küp doğrayarak kızgın yağda pişecek seviyede kızartın.

Diğer tarafta tencerenin içerisine sıvı yağı boşaltın ve üzerine küp şeklinde doğranan etleri ekleyin. Etlerin suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Sonrasında doğranmış yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.

Salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyin, baharatları ve tuzu da ilave edin. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Pişen etlerin üzerine kızartılmış patates ve haşlanmış bezelyeleri ekleyin ve hafifçe karıştırın.

Hazırlanan karışımı tek kişilik güveç kaplarına boşaltın. Üzerine domates dilimleyin. Fırın tepsisinin içerisine kaynar su doldurup güveç kaplarını içerisine koyun ve yaklaşık 170 derece ısıda 15 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ve doğranmış maydanozu ekleyerek servis yapana kadar sıcak fırının içerisinde bekletin. Patatesli et sote hazır. Yanına pilav da yaparak servis yapabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Sote Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Sote Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püreli Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri