Sulu et sote, ana yemek olarak yapabileceğiniz en lezzetli et yemeklerinden biridir. Misafir ağırlarken veya özel günlerde yapacağınız yemeklerde ilk akla gelen genellikle et yemekleridir. Et yemekleri sade olarak yapılabileceği gibi, çeşitli sebzelerle de lezzetlendirilerek hazırlanabilir. Et yemeklerinin başarılı olması için bazı püf noktalarını bilmek ve etin hangi kısmıyla hangi yemeklerin yapılacağını öğrenmek önemlidir. Türk mutfağında kırmızı etin büyük bir yeri vardır ve sağlık açısından da çok faydalıdır. Ancak, sulu et soteyi sadece kırmızı et ile değil, aynı zamanda tavuk etiyle de yapabilirsiniz. Özellikle tavuk göğsü ile yapılan sulu et sote, kırmızı et ile yapılan kadar lezzetli olacaktır. Bu makalede, kırmızı et kullanılarak annemin çocukluğumuzdan beri yaptığı ve bizim de keyifle yediğimiz sulu et sotenin tarifini paylaşmak istiyorum. Sulu et sote ana yemek olarak sunulacağı için yanında pilav veya benzeri bir çeşit yapmanız sunum açısından güzel olacaktır. Ayrıca, patates püresi de ekleyebilirsiniz. Sulu Et Sote İçin Gerekli Malzemeler
Sulu Et Sote Nasıl Yapılır? Sulu et sotenin yapılışı için öncelikle eti istediğiniz büyüklükte doğrayın. İç yağı kullanmanız, et sotenin daha lezzetli olmasını sağlar. Eğer iç yağı kullanmak istemiyorsanız, sıvı yağ miktarını artırmanız gerekir. Yanmaz bir tencereye iç yağını doğrayın ve ocağı kısık ateşte açın. Yağ eridikten sonra içindeki yağ parçalarını çıkarın. Üzerine kuşbaşı eti ekleyerek kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirmeye devam edin. Ete tuz eklemeyin, çünkü tuz etin geç pişmesine neden olabilir. Et bir süre sonra kendi suyunu salacaktır. Kendi suyu ile pişmesi, daha lezzetli olmasını sağlar. Et lokum kıvamına gelene kadar pişirin. Et piştiğinde, jülyen doğranmış soğan ve sivri biberi ekleyerek sotelemeye devam edin. Soğanlar iyice yumuşadığında, üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyip kavurun. En son olarak baharatları ve yeteri kadar suyu ekleyerek yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Sulu et sote piştiğinde tuzu ilave ederek ocaktan alın. Sulu et sote, yanına pilav veya patates püresi ile servis edilerek mükemmel bir ana yemek olur. Afiyet olsun! |