Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sote

Kaşarlı tavuk sote, hem pratik hem de lezzetli bir yemek çeşididir. Gerek sunumuyla gerekse lezzetiyle sofralarınızın baş tacı olacağına şimdiden emin olabilirsiniz. Ayrıca kalsiyum ve protein açısından zengin olmasıyla da son derece sağlıklıdır.

Kaşarlı Tavuk Sote için Gerekli Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, kimyon, karabiber, kekik ve isteğe göre çeşitli baharatlar
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kaşarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biber, domates, soğan ve sarımsakları da küçük yemeklik doğrayın. Bir tavada sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Tavukları tavaya ekleyin ve tavuklar bembeyaz oluncaya kadar, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Daha sonra doğradığınız soğanları ve biberleri ekleyin ve biraz daha kavurun.

Bir kapta doğradığınız domatesleri ve salçaları karıştırarak birbirleriyle özdeşleştirin. Hazırladığınız bu karışımı tavaya ekleyin ve tavuklarla iyice harmanlayın. En son üzerine sarımsakları ekleyin ve biraz karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Karışımı bir fırın tepsisine yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve peynirler eriyinceye kadar fırınlayın.

Servis Önerileri

Kaşarlı tavuk soteyi, yanında pirinç pilavı ve çoban salatası ile servis edebilirsiniz. Ayrıca üzerine biraz taze maydanoz serpiştirerek sunumunuzu daha da zenginleştirebilirsiniz. Yanında yoğurt veya ayran da tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ersöz

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifi denerken tereyağı ve sıvı yağı birlikte kullanmak lezzet farkı yaratır mı? Ayrıca kaşar peynirini daha fazla eklersem tavuğun tadına baskın gelir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ersöz,

Tereyağı ve sıvı yağı birlikte kullanmak genellikle lezzet açısından olumlu bir etki yaratır. Tereyağı yemeğe zengin ve aromatik bir tat katarken, sıvı yağ ise yemeğin daha hafif ve dengeli olmasını sağlar. Bu kombinasyon, tarifinize derinlik katabilir.

Kaşar peynirini fazla eklemek tavuğun tadını baskılayabilir. Kaşar peynirinin yoğun bir tadı olduğu için ölçülü kullanmakta fayda var. Eğer peynir lezzetini daha çok hissetmek isterseniz, miktarını yavaş yavaş artırarak deneyebilirsiniz. Ancak, tavuğun lezzetini de almak istiyorsanız, dengeyi iyi kurmak önemli.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mantar Sote Kaç Kalori?

Mantar Sote Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Kaşarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dana Eti Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Et Sote Tarifi ve Malzemeleri