Dana Et Sote Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Dana Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Et Sote

Dana et sote, klasik et yemeklerinin başında gelmektedir. Kültürümüzde de önemli bir yere sahip olan dana et sote, yöresel olarak pek çok farklı şekilde hazırlanabilmektedir. Dana et sote her ne kadar klasik bir yemek olsa da yapımı son derece zor ve önemli püf noktaları olan bir yemektir. Özellikle de birlikte servis edildiği pilavla güzel bir ikili oluşturabileceği gibi iyi bir şekilde hazırlanmış dana et sote makarnalarda sos olarak da kullanılabilir.

Dana Et Sote Yapımında Dikkat Edilecek Püf Noktalar

  • Dana et sote için seçilecek olan et taze ve yumuşak olmalıdır. Bu sayede daha kolay pişebilmekte ve lezzeti artmaktadır.
  • Et, uzun süre suyun altında tutulup yıkanmamalıdır. Sadece kanının akması için bir süzgeç içinde üzerinden hafifçe su akıtılmalıdır. Ardından et bir kağıt havlu ile kurulanmalıdır.
  • Dana et sote hazırlamaya başlamadan önce sotenin yapılacağı tava iyice kızdırılmalıdır.
  • Mümkün olduğu kadar az yağ kullanarak etin kendi yağını salması tercih edilmelidir.
  • Etler yüksek ateş altında güzelce sotelendikten sonra domatesler ilave edilmelidir.
  • Sote yaparken etler ne şekilde doğranmışsa (küp ya da parmak şeklinde) diğer malzemeler de aynı şekilde doğranmalıdır.

Dana Et Sote İçin Malzemeler

  • Yarım kilo, dana et sote için doğranmış dana bonfile et
  • Bir adet orta büyüklükte soğan
  • İki adet sivri yeşil biber
  • Beş adet orta büyüklükte kabukları soyulmuş domates (Doğranmış halde)
  • Çay bardağının yarısı kadar sıvı yağ (İlaveten iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı)
  • Baharat olarak karabiber ve kekik, tercih edilen miktarda da tuz

Dana Et Sote Nasıl Yapılır?

Dana et sote hazırlanacak tava yağ eklenmeden önce yüksek ateşte iyice ısıtılmalıdır. Tava iyice kızdıktan sonra sıvı yağlar ilave edilir. Yağ da kısa sürede kızdıktan sonra küp şeklinde doğranmış olan dana bonfile etler tavaya atılır. Etler iyice kavrulup suyunu çekene kadar karıştırılır. Etler kavrulduktan sonra dana et sote için küp şeklinde doğranmış olan soğanlar da tavaya ilave edilir. Soğanlar da suyunu çekip kavrulana kadar malzemeler karıştırılır. Bu malzemelere biberler ve domatesler de doğranarak eklenir ve tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar pişirilir. Dana et sotenin hazırlanmasının son adımında baharatlar ve tuz da eklenerek kısık ateşte sotenin kendisini salması için kapağı kapalı olarak bırakılır. Piştikten sonra lezzetini artırmak için bir miktar daha saf zeytinyağı dana et sotenin üzerinde gezdirilir. Son olarak dana et soteye, daha lezzetli hale getirmek için dilediğiniz takdirde az miktarda biber salçası ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Jülyen Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Jülyen Et Sote Tarifi ve Malzemeleri