Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Sote

Mantar sote, özellikle et yemeklerinin yanına pilav eşliğinde ikram edebileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Düşük kalorisi, besleyici özelliği ve lezzetiyle herkesin beğeneceği bir yemektir. İçeriğindeki potasyum sayesinde kan basıncının düzenlenmesine ve kalp krizinin önlenmesine yardımcı olan mantar, bu özelliğiyle muzdan bile daha yararlıdır. Bu tarifi hazırlarken mantarın içindeki suyun fazla olduğunu unutmayın. Bu nedenle yemeğin suyunu iyi ayarlayın. Ayrıca mantarların kararmaması için, pişene kadar limonlu suyun içinde bekletmenizi öneriyoruz. Eğer pişireceğiniz zaman doğrar sanız buna gerek kalmaz. Üstelik mantar suyla birlikte daha fazla şişer. Mantarın yararlarını anlatmakla bitiremeyiz. Göğüs kanserinden, prostat kanserine kadar yararı olan bu yiyeceği farklı şekillerde pişirebilirsiniz. Yemeklerinizde garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Mantar daha çok kültür mantarı olarak yetiştirilip, tüketildiğinden her zaman kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir besindir. Bu yüzden yaz kış dilediğiniz zaman mantar sote pişirebilirsiniz. İster sade, isterseniz etli, tavuklu, hindi etli hazırlayacağınız bu tarifi sizlerde beğeneceksiniz. Şimdi bu lezzetli tarifi birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Mantar Sote İçin Gerekli Malzemeler

  • 15-16 adet mantar
  • 300 gram dana eti (antrikot olursa daha lezzetli olur)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı rendelenmiş domates
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber, kekik ve karabiber

Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Önce dana etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Bunları teflon bir tavanın içinde kendi suyuyla kavrulmasını sağlayın. İçine önce yağ ilave etmeyin. Et suyunu salıp çekinceye kadar pişerse, kolay yumuşar. Çünkü mantar daha çabuk pişen bir malzemedir. Etlerin bu nedenle önden pişmesi gerekiyor.

Etiniz iyice yumuşayıp suyunu çekince içine zeytinyağını ilave edebilirsiniz. Bir süre de etleri böyle kavurun. Bu arada sarımsakları ve soğanı ayıklayın. Bunları piyazlık şekilde doğrayın ve tavaya ilave edin. Mantarları önceden doğradı iseniz, limonlu suyun içinden çıkarın. Eğer yeni doğradı iseniz hemen tavanın içine koyabilirsiniz. Bu şekilde malzemeleri birlikte kavurun.

Bu esnada mantar soteyi orta kararda ateşte pişirmeye devam edin. İçine domates rendesini, karabiber, kırmızı pul biber, kekik ve tuzu ilave edin. Yemeğin suyunu kontrol ederek, gerekirse çok az sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Artık mantar sote kısık ateşte kısa süre daha pişebilir. Kıvamını bulunca ocaktan alarak, servis tabağına alabilirsiniz. Eğer pilavınız da hazır ise mantar sote ikramınızı yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Mantar sote yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Mantarların temizlenmesi sırasında suyla fazla temas ettirilmemesi önemlidir çünkü suyu çabuk emerek lezzetini kaybedebilir. Bunun yerine, nemli bir bezle silerek temizlemek daha uygundur. Ayrıca, mantar soteyi daha da lezzetli hale getirmek için taze otlar da ekleyebilirsiniz. Özellikle taze kekik ve biberiye bu tarifle çok iyi uyum sağlar. Mantar soteyi daha besleyici hale getirmek isterseniz, içine çeşitli sebzeler ekleyebilirsiniz. Havuç, kabak veya brokoli gibi sebzeler hem renk katacak hem de besin değerini artıracaktır. Mantar sotenizi farklı baharatlarla da çeşitlendirebilirsiniz. Özellikle kimyon ve kişniş gibi farklı baharatlar yeni lezzetler denemenize olanak tanır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Et Sote Kaç Kalori?

Et Sote Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Fırında Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

İstiridye Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

İstiridye Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Arpacık Soğanlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Arpacık Soğanlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Et Sote Nasıl Yapılır?

Et Sote Nasıl Yapılır?

Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Et Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Et Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Jülyen Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Jülyen Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri