Göğüs Sote Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Göğüs Sote Tarifi ve Malzemeleri

Göğüs sote, yapımı en kolay ve en pratik olan tavuk yemeklerinden biridir. Hem lezzetli hem de hızlı bir seçenek olan göğüs sote, davet sofralarında ve işten eve döndüğünüzde hızlıca hazırlayabileceğiniz bir yemektir. Göğüs sotenin yanına pilav yaparak harika bir ikili oluşturabilir ve yemeğinizin lezzetini artırabilirsiniz. Her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle hem ekonomik hem de lezzetli bir sunum hazırlayabilirsiniz. Göğüs soteyi, içerisine renkli biberler ekleyerek görsel olarak da zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca, göğüs soteyi farklı çeşitlerde yapabilirsiniz; acılı mantarlı, bezelyeli mantarlı, soya soslu, sebzeli gibi birçok farklı tarifle kolay ve lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Değişik baharatlar ekleyerek farklı lezzetler de elde edebilirsiniz. İşte yeşil ve kırmızı biberli olarak yapabileceğiniz basit bir göğüs sote tarifini malzemeleri ile birlikte inceleyelim.

Göğüs Sote İçin Gerekli Malzemeler
  • 650 gram tavuk göğüs eti
  • Yarım paket mantar
  • Bir adet küçük boy soğan
  • İki ya da üç adet domates
  • İki ya da üç diş sarımsak
  • Bir adet yeşil biber
  • Bir adet kırmızı biber
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı acı sos
  • Salça
  • Kimyon, tuz, karabiber

Göğüs Sote Nasıl Yapılır?

650 gram tavuk göğüs etini julienne şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun ve ince ince doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında, julienne doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ve küçük doğranmış diş sarımsakları ekleyin. Hepsi biraz kavrulduktan sonra, julienne doğranmış tavuk göğüs etini tencereye ekleyin. Tavuklar önce suyunu bırakacaktır. Tavuklar suyunu bırakıp çekene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra tavuklar suyunu çektiğinde, doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyin. Domatesler ve salça aynı anda eklenmelidir, çünkü bu birlikte daha iyi bir lezzet verir. Dilerseniz acı sos da ekleyerek acı bir tat elde edebilirsiniz. Tencereye istediğiniz baharatları istediğiniz ölçüde ekleyin. Tencere içerisindeki yemeği beş dakika boyunca sürekli olarak karıştırın. Son olarak, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde yaklaşık yedi dakika daha pişirin. Sonuç olarak göğüs sote yemeğiniz hazırdır. Yemeğinizin yanında pilav ve cacık çok iyi gidecektir. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuzu Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri