Et Sote Nasıl Yapılır?
07 Temmuz 2024

Et Sote Nasıl Yapılır?


Et sotenin lezzetli olabilmesi için bazı püf noktalar vardır. Etinizi mutlaka tanıdığınız kasabınızdan almalısınız. Sağlıklı ve temiz bir et yiyebilmek için gözlerinizin önünde hazırlanmasına dikkat etmelisiniz. Sebzeleri de mutlaka taze kullanmak önemlidir. Dondurucudan çıkmış sebzelerin tadı ilk günkü tazeliğini korumadığından, lezzeti istediğiniz gibi olmayabilir. Öncelikle doğru et seçimine dikkat etmelisiniz. Doğru pişirme teknikleri ile oldukça lezzetli bir et sote yapmış olacaksınız. Etli yemekler içinde et sote en çabuk hazırlanan tarifler içerisindedir. Et sote için dana eti veya kuzu eti tercihe göre değişir. Dana eti kokusuz olduğundan, kuzu eti ise daha lezzetli olduğundan tercih edilebilmektedir. Kuzu etini tercih edecekseniz ve kokusundan rahatsız oluyorsanız, içerisine pişirme esnasında bir adet defne yaprağı ilave ediniz. Hem kokuyu almayacaksınız hem de farklı bir lezzet yakalamış olacaksınız.

Et Sote İçin Malzemeler

  • 800 gram sotelik dana veya kuzu eti
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet orta boy yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik


Kușbașı doğranmış etinizi teflon bir tavada kızdırdığınız zeytinyağının içerisine ekleyiniz. Kușbașı etlerinizin suyunu salmaması ve lezzetini kaybetmemesi için yüksek atește 3-4 dakika hiç karıştırmadan etinizi mühürleyiniz. 3-4 dakika sonra etinizin dış kısmının renginin değişeceğini göreceksiniz. Tavanızı sallayarak etinizi mühürlemeye devam ediniz. Ateșini azaltmadan tavayı sallayarak karıştırabilirsiniz. Bu arada daha önceden soğanı soyup küp şeklinde kesiniz. Lezzetini daha iyi vermesini istiyorsanız biraz daha iri doğrayabilirsiniz. Hatta isteğe göre arpacık soğan da kullanabilirsiniz. İçleri temizlenmiş biberleri küp kesiniz. Domatesleri kabuklarını soyup aynı büyüklükte kesiniz. Görselliği açısından hepsinin aynı büyüklükte olmaları güzel olacaktır.

Mühürleme işlemi devam ederken içerisine doğradığınız soğanları ilave ediniz. Soğanları yumuşayıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam ediniz. Soğanlar yumuşayınca sırası ile önce yeşil biberleri, sonra da domatesi aynı şekilde ekleyiniz. Hepsini karıştırmaya devam edin. Başka bir kaba sıcak suyunuzu alın, içerisine domates ve biber salçasını ekleyin ve iyice karıştırın. Sonra da et tenceresinin içerisine ekleyiniz. Yüksek ateşte pişirmeye devam ediniz. Daha sonra salçalı su ile pişen etinizin içerisine karabiberinizi, kekiği ve tuzunuzu ilave ediniz. Güzelce karıştırıp pişirmeye devam ediniz. 6-7 dakika daha pişirdikten sonra etleriniz lokum gibi olacaktır. 5 dakika dinlenen et soteyi sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantarlı Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Göğüs Sote Tarifi ve Malzemeleri

Göğüs Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri