Tavada Et Sote Tavada et sote, püf noktalarına dikkat edildiğinde parmaklarınızı yiyeceğiniz bir lezzet sunar. Eğer arkadaşınız sizi yemeğe davet ettiğinde yediğiniz etler lokum gibi yumuşaksa, siz de kendi yaptığınız etlerin aynı şekilde olmasını istemez misiniz? İşte size, etlerinizin lokum gibi pişmesini sağlayacak mis gibi tavada et sote tarifi. Gerekli Malzemeler
Tavada Et Sote Nasıl Yapılır? Öncelikle, kasabınızdan sinirsiz ve küp küp doğranmış etler almalısınız. Etler doğrandıktan sonra kanlanabilir; bu kanları kesinlikle yıkamayın, sadece süzgeçte süzülmesini bekleyin. Yıkarsanız etin lezzeti gider. Süzgeçte beklettiğiniz etleri kağıt havlu yardımıyla kurulayabilirsiniz. Çelik ya da döküm bir tencereye zeytinyağını koyup ocağa alın. İyice ısınan yağın içine etleri ekleyin. Yüksek ısıda ve kızgın yağda etleri pişirmelisiniz ki etler mühürlensin. Böylelikle etin lezzetini içine hapsetmiş olursunuz. Etleri bu şekilde 2-3 dakika mühürledikten sonra ocağın altını kısıp, yavaş yavaş pişmeye bırakın. Etler suyunu saldıktan sonra içine karabiber ve kekik ekleyip, etin suyunu çekmesini bekleyin. Etler suyunu çektikten sonra tencerenin içine küp küp doğradığınız soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar piştikten sonra, biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince ince kesin ve tavaya ekleyin. Biberler pişerken domateslerin kabuklarını soyun. Biberler piştikten sonra domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çektikten sonra salçayı suda eritip yemeğinize katın. En son yemeğin pişmesine yakın tereyağını da ekleyip, yemeğinizi 5-10 dakika dinlenmeye bırakın. Yemekte Püf Noktalar Tavada et sote yapmak genellikle basit bir yemek gibi görünse de yanlış bir et seçimi ile yemeğiniz kabusa dönüşebilir. Kesinlikle yumuşak, taze ve sinirleri alınmış bir et seçmelisiniz. Arzuya göre kuzu eti de tercih edebilirsiniz; bu et hem daha kolay pişer hem de daha lezzetli olur. Ancak bazı insanlar koyun ve kuzu etinin kokusundan dolayı bu et türlerini tercih etmeyebilirler. Tavada et sote yaparken hangi eti seçerseniz seçin, yanında pirinç pilavı ile servis yapın. Pirinç pilavı gerçekten et sote ile çok yakışır. Yanında cacık da olursa, bu yemek tam bir ziyafete dönüşür. Sonuç Afiyet olsun. |
Pekay
24 Nisan 2024 Çarşambaİyi akşamlar Kurban Bayramında pilavın yanına kavurma yerine et sote yapsam olur mu? misafirler hoş karşılar mı? Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Cevap yazAdmin
24 Nisan 2024 Çarşambaİyi akşamlar Pekay, elbette pilavın yanına et sote yapabilirsiniz. Misafirlerinizin de hoş karşılayacağını düşünüyorum. Et sotenin lezzetli ve özenle hazırlanması, misafirlerinizi memnun edecektir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Şimdiden afiyet olsun ve iyi bayramlar dilerim!