Tavada Et Sote Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tavada Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavada et sote, püf noktalarına dikkat edildiğinde parmaklarınızı yiyeceğiniz bir lezzet. Bir arkadaşınız sizi yemeğe davet etti ve yemekte et sote var. Arkadaşınızın pişirdiği etler lokum gibi sizinki lastik gibi. Sizde etlerinizin lokum gibi pişmesini istiyorsanız işte size mis gibi tavada et sote tarifi.

Tavada Et Sote İçin Gerekli Malzemeleri
  • 600 gr sotelik dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 adet sivri biber
  • 4-5 adet orta boy kabukları soyulmuş domates
  • 1/2 çay kaşığı yeni çekilmiş karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
Tavada Et Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle kasabınızdan sinirsiz küp-küp doğranmış et alıyorsunuz. Bu etler doğrandıktan sonra kanlanabilir. Kesinlikle bu kanları yıkamayın. Bir süzgeçe alıp süzülmesini bekleyin. Zira yıkarsanız etin lezzeti gider. Süzgeçte beklettiğiniz etleri kâğıt havlu yardımıyla kurulayabilirsiniz. Çelik ya da döküm bir tencereye zeytinyağını alıp ocağa koyuyoruz. Iyice ısınan yağın içine etleri atıyoruz. Yüksek ısıda ve kızgın yağda etleri pişirmeliyiz ki etleri mühürleyelim. Böylelikle etin lezzetini içine hapsetmiş oluruz. Etleri bu şekilde 2-3 dakika mühürledikten sonra ocağın altını kısıp yavaş yavaş pişmeye alıyoruz. Etler suyunu saldıktan sonra içine karabiber ve kekiği katıp etin suyunu çekmesini bekliyoruz. Etler suyunu çektikten sonra tavanın içine küp-küp doğradığımız soğanları alıp soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanları pişirdikten sonra biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince ince kesin ve tavaya ekleyin. Biberler pişerken domateslerin kabuklarını soyun. Biberler piştikten sonra domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çektikten sonra salçayı suda eritip yemeğimize katıyoruz. En son yemeğin pişmesine yakın tereyağını da ekleyip yemeğimizi 5-10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.

Tavada et sote yapmak normalde basit bir yemek gibi gözüksede yanlış bir et seçimi ile yemeğiniz kabusa dönüşebilir. Kesinlikle yumuşak, taze.

Ve sinirleri alınmış bir et seçerseniz etiniz lokum gibi pişecektir. Arzuya göre kuzu eti de seçebilirsiniz. Zira hem daha kolay pişer hem de daha lezzetli bir yemek elde edersiniz. Bu tamamen sizin damak tadınıza bağlı. Ama bazı insanlar koktuğu gerekçesiyle koyun, kuzu eti tercih etmiyor. Tavada et sote yaparken hangi eti seçerseniz seçin yanında pirinç pilavı ile servis yapın. Pirinç pilavı gerçekten et sote ile çok yakışıyor. Bir de yanında cacık olursa yemeyin yanında yatın.

Afiyet olsun.

Tavada Et Sote Yorumları

soru

Pekay

26 Ağustos 2018 Pazar

İyi akşamlar Kurban Bayramında pilavın yanına kavurma yerine et sote yapsam olur mu? misafirler hoş karşılar mı? Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Et Sote Nasıl Yapılır?

Et Sote Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Göğüs Sote Tarifi ve Malzemeleri

Göğüs Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6