Patatesli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Patatesli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patates ve mantarın buluşmasıyla ortaya çıkan bu leziz patatesli mantar sote tarifini mutlaka denemelisiniz. Özellikle mantar sevenlerin ve vejetaryenlerin vazgeçemeyeceği lezzetler arasındadır. Aynı zamanda misafirlere, acil durumlarda ya da kararsızlık anlarında size bir alternatif sunar. O halde gelelim tarife.

Patatesli Mantar Sote İçin Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 750 gram mantar
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam tuz
  • 1 fincan sıvı yağ

Patatesli Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle malzemeleri yıkayalım. Bir süzgeçte sebzelerin suyu süzüldükten sonra patatesleri soyarak küp küp doğrayalım. Ardından soğanları ve biberleri doğrayıp bir kenara alalım. Mantarları dik bir şekilde iki ya da dört parçaya ayıralım. Daha sonra derin bir tencereye önce soğanları atalım ve birkaç dakika kavuralım. Ardından biberleri ekleyip bir iki kez karıştıralım. Daha sonra patatesleri ekleyelim ve 5-10 dakika kavuralım. Patatesler sert olduğundan biraz geç yumuşar. Patatesler yumuşamaya başladığında mantarları ve domatesleri de ekleyelim. Üzerine biraz su ekleyelim ve tuzunu katalım. Üzerine karabiber, pul biber ya da sevdiğiniz baharatlardan ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz. İyice özleşene kadar ocakta kalsın ve yemek piştiğinde sotenin altını kapatın. Sıcak bir şekilde isterseniz pilavla servis edebilirsiniz. Aynı zamanda bu tarifi fırında bor camda da yapabilirsiniz. Fırından çıkarmadan üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Patatesli mantar sote, içerdiği malzemelerle oldukça besleyici ve doyurucudur. Patatesler, karbonhidrat ve lif açısından zengindir, mantarlar ise protein ve çeşitli vitaminler sağlar. Bu tarif, dengeli beslenme açısından da uygun bir seçenektir. Ayrıca, vegan beslenenler için de ideal bir yemektir. Yemeklerinize farklı bir aroma katmak isterseniz, içerisine birkaç diş sarımsak ekleyebilir veya taze otlar kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Betül

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Patatesli mantar soteyi yaparken patateslerin sertliği yüzünden pişme süresi uzuyor mu? Bu durumda mantarlar fazla pişip yumuşayarak dağılmıyor mu? Ayrıca, fırında yaparken kaç derecede ve ne kadar süre tutmak daha iyi sonuç verir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Betül Hanım,

Patatesli mantar soteyi yaparken patateslerin sertliği nedeniyle pişme süresi uzayabilir ve bu durum mantarların fazla pişip dağılmasına sebep olabilir. Bu sorunu önlemek için patatesleri önceden hafifçe haşlayarak soteye ekleyebilirsiniz. Bu şekilde patatesler daha hızlı pişer ve mantarların fazla yumuşamasını önlersiniz.

Fırında yapmak isterseniz, 180-200 derece arasında önceden çalıştırdığınız fırında, 25-30 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Ancak, pişirme süresi ve derecesi fırının tipi ve yemeğin miktarına göre değişebilir, bu nedenle arada bir kontrol etmeyi unutmayın.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mantar Sote Kaç Kalori?

Mantar Sote Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kırmızı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Et Sote Kaç Kalori?

Et Sote Kaç Kalori?

Güncel

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri