Mantarlı Kremalı Tavuk Sote Mantarlı Kremalı Tavuk Sote tarifi, krema ve tavuğun mükemmel uyumunu ortaya koyar. İlk başta bu ikilinin uyumsuz olacağını düşünmeme rağmen, denemekten vazgeçmedim ve sonuç gerçekten mükemmel oldu. Krema, tavuğa zengin bir tat katarak yemeği daha da lezzetli hale getiriyor. Görüntüsü de oldukça iştah açıcı. Farklı lezzetler denemek isteyenler için bu tarifi şiddetle tavsiye ederim. Üstelik yapımı da oldukça kolay. Mantarlı Kremalı Tavuk Sote Malzemeleri
Mantarlı Kremalı Tavuk Sote Nasıl Yapılır? İlk olarak mantarları temizleyip yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölün. Soğan ve biberleri halka şeklinde doğrayın. Tavuk göğsünü de kuşbaşı şeklinde doğradıktan sonra geniş bir sote tavasına iki yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Doğranmış biber ve soğanları ekleyerek sotelemeye başlayın. Başka bir tavaya iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ekleyin. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavurun. İki diş sarımsağı küçük küçük doğrayarak tavuk etlerinin üzerine ekleyin ve kavurmaya devam edin. Yüksek ateşte sotelenen soğan ve biberlerin üzerine ikiye doğranmış mantarları ekleyin. Mantarların üzerine bir-iki damla limon suyu damlatın ve soteleyin. Sebzelerin üzerine kavrulan tavukları ekleyin. Damak zevkinize göre tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik ve yenibahar ekleyerek karıştırın. Yaklaşık beş dakika daha tavuk ve baharatlarla birlikte soteleyin. Beş dakika sonra bir kutu kremayı yemeğin üzerine yavaş yavaş ilave edin. Tavuk ve sebzeler kremayı iyice çekene kadar iki taşım kaynamaya bırakın. Pişme işlemi tamamlanan yemeğinizi sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. |