Tavuk Mantar Sote Beyaz et denildiğinde akla ilk gelen genellikle tavuk etidir. Tavuk, hazırlanması oldukça kolay ve pratik yemeklerden biridir. Evimize bir misafir geldiğinde ve hazırda yemeğimiz olmadığında, hızlı bir şekilde lezzetli bir tavuk yemeği hazırlayabiliriz. Tavuk, hem lezzetli hem de gösterişli bir ana yemek olabilir. Tavuktan pek çok farklı yemek yapılabilir. Patatesli tavuk, ızgara tavuk, sebzeli tavuk ve tavuk dolması gibi yemekler çeşitlendirilebilir. Bu yazıda, hem damağa hem de göze hitap eden bir mantarlı tavuk sote tarifi paylaşacağız. Tavuk Mantar Sote İçin Gerekli Malzemeler
Tavuk Mantar Sote Nasıl Yapılır? Soğanları yemeklik doğrayıp geniş bir tavaya alın. Üzerine sıvı yağ ilave edin ve kavurun. Diğer yandan mantarları yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın. Tavuk göğsünü de küp küp doğrayıp tavaya ekleyin. Soğanlarla birlikte 3-4 dakika kavurun ve ardından doğradığınız mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu saldığında, doğranmış biberleri de tavaya ekleyin. Mantarlar suyunu çekene kadar kısık ateşte, ağzı kapalı bir şekilde pişirin. Daha sonra domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın ve mantarların üzerine ekleyin. Tuz, pul biber, salça ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Karışımı kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra ocaktan alın. Tavuk mantar sotenin yanına en güzel bulgur pilavı yakışır. Bulgur pilavı da yaparak yemeğinizi tamamlayabilir ve birlikte servis edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Tavuk mantar sote, besleyici ve doyurucu bir yemektir. Tavuk, protein açısından zengin olup, mantar ise düşük kalorili ve lif bakımından zengindir. Bu yemek, dengeli bir beslenme için idealdir. Ayrıca, tavuk mantar sote tarifine kırmızı biber, sarımsak veya farklı baharatlar ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Yanına yapılacak bulgur pilavının yanı sıra, yoğurt veya salata gibi garnitürlerle de servis edilebilir. |