Patates Püreli Et Sote Patates Püreli Et Sote, mükemmel lezzeti ve göz alıcı sunumuyla beğeniyle tüketilen bir yemek çeşididir. Her evde kolaylıkla bulunabilen malzemelerle hazırlanan bu yemek, konuklarınıza kendilerini bir ziyafet sofrasında hissettirecektir. Bu leziz yemeğin çok daha lezzetli olması için, özellikle tercih edilen etin yumuşacık pişmesi gerektiği unutulmamalıdır. Ayrıca etin lezzetini artırmak için önceden soslanarak bekletilmesi oldukça önemlidir. Patates Püreli Et Sote İçin Gerekli Malzemeler
Patates Püresi İçin
Patates Püreli Et Sote Nasıl Yapılır? 1. Kuşbaşı doğranmış eti teflon bir tavada kendi suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurun. Bu şekilde yumuşayarak pişen etin üzerine öncelikle tereyağını ilave edin ve yağ eridikten sonra eti yağla birlikte 5 dakika kadar pişirin. 2. Ardından etin üzerine bir su bardağı sıcak su içinde salçaları iyice ezerek, salçalı sıcak suyu ekleyin ve defne yapraklarını ilave ederek 5-10 dakika kadar pişirin. Daha sonra etleri ocaktan alın. 3. Patates püresini hazırlamak için patateslerin kabuklarını soyduktan sonra uygun bir tencerede az su ilavesiyle patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra yumuşayan patateslerin üzerine sütü ilave ederek patatesleri sütle birlikte haşlamaya devam edin. 4. Haşlanmakta olan patateslerin üzerine tereyağı ve yeteri kadar tuz ilave edip karışımı karıştırarak ocaktan alın. Patatesleri bir karıştırıcı yardımıyla iyice ezerek püre haline getirin. Bu aşamada pürenin akıcı kıvama gelmesi için gerekiyorsa püreye bir miktar daha süt ilave edilebilir. 5. Etimizin yanı sıra püre de hazır hale geldikten sonra servis tabağınıza öncelikle püreyi yayarak üzerine etleri güzelce yerleştirin. 6. Patates püreli et sotemiz artık servise hazır. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları
|