Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Sote

Beşamel soslu tavuk sote, akşam yemeği için ideal bir tarif olacaktır. Tavuk sote ile beşamel sos birbirine çok yakışan bir ikilidir. Özellikle fırında yapıldığında sosun tavuk soteye verdiği lezzet inanılmaz derecede güzeldir. Beşamel soslu tavuk sote tarifini özel davet yemekleri için veya güzel bir yemek yemek istediğinizde tercih edebilirsiniz. Eğer bu tarifi daha önce yapmadıysanız, aşağıda önerdiğimiz şekilde hazırladığınız takdirde tadına doyamayacaksınız.

Gerekli Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Beşamel Sos İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Bir miktar tuz

Beşamel Soslu Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

1. Tavuk Soteyi Hazırlama

Tavuk etini küp şeklinde doğrayın ve yıkayın. Yıkanmış etleri yanmaz bir tavaya alın ve suyunu verip çekene kadar kavurun. Kavrulan etin üzerine yağ ilave edin ve küp doğranmış biberleri ekleyin. Kuru soğanı yemeklik doğradıktan sonra tavanın içine ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Domates salçası ve baharatları ekledikten sonra kısık ateşte tüm malzemeleri kavurmaya devam edin. Tuz ilavesini de yaptıktan sonra tavuk etini karıştırın.

2. Patatesleri Hazırlama

Ayrı bir tencere veya tavaya sıvı yağ ilave edip ocağın üzerinde yağı kızdırın. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın, yıkayıp kurulayın. Kurulanmış patatesleri yağın içerisine ilave edip kızartın. Kızarmış patatesleri tencereden çıkarıp havlu kağıt serili bir tabağa alın.

3. Tavuk ve Patatesleri Birleştirme

Hazırlanmış tavuk etini bir fırın tepsisine alın ve üzerine kızarmış patatesleri ekleyip harmanlayın. Haşlanmış bezelyeleri de tepsiye ekleyip karıştırın. Bu aşamada tepsiyi beklemeye alın.

4. Beşamel Sosu Hazırlama

Beşamel sosu hazırlamak için yanmaz bir tava alın ve içerisine tereyağını ekleyip eritin. Eriyen yağın içerisine unu ilave edip sürekli karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıkıp renginin hafif değiştiğini fark edince, yavaşça sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Sos kıvama geldiğinde tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

5. Yemeği Fırına Verme

Hazırlanmış beşamel sosu fırın tepsisindeki tavuk ve patateslerin üzerine bir kepçe yardımıyla gezdirin. Tepsiyi önceden ısıtılmış 185-190 derece fırına yerleştirin ve sos kızarana kadar pişirin. Bu aşamada sosun yanmaması için yemeği sürekli kontrol edin.

Üzerindeki beşamel sos kızardıktan sonra yemeği fırından alın ve dilimleyerek sıcak bir şekilde servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni