Kıymalı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Kıymalı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantar Sote

Kıymalı mantar sote, çocukların hem protein açısından iyi beslenmesi hem de hoşlarına gidecek bir yemektir. Çocukların sevdiği makarnaların üzerinde sos olarak kullanıldığında besleyiciliği ve doyuruculuğu da artmaktadır. Kıymalı mantar sote, birçok yiyeceğin yanına yakışan, tek başına az pilavla ve yoğurtla birlikte servis edildiğinde daha da lezzetli olan bir yemektir.

Kıymalı Mantar Sote Malzemeleri

  • 500 gram mantar
  • 350 gram yağsız kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet orta büyüklükte domates
  • 1 adet orta büyüklükte soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kıymalı Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Kıymalı mantar sotenin tüm malzemeleri hazır hale getirilir. Önce mantarlar güzelce yıkanır ve soyulur. Ardından da tercih edilen boyutta doğranır. Genellikle küp şeklinde doğranması daha makuldür. Doğranan mantarlar bir kase limonlu suda beklemeye bırakılır. Mantarlar beklerken soğanlar yemeklik olacak şekilde doğranır. Biberler içleri temizlenerek aynı şekilde doğranır. Domatesler kabukları soyularak kuşbaşı olarak doğranır.

Tüm bu işlemlerden sonra bir tencere içerisine yağ koyulur ve ısıtılır. Isınan yağa soğan ve biberler atılarak kavrulur. Soğan ve biber kavrulduktan sonra domates de ilave edilir ve hepsi iyice karıştırılır. Kavrulan biber, soğan ve domatese kıyma ilave edilir ve güzelce kavrulur. Kavrulan kıymaya salça ilave edilir ve o da kavrulup kokusu çıkana kadar karıştırılır. Son olarak kıymalı mantar sote için mantarlarımızı da ilave ediyoruz. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra kıymalı mantar sotemizi kısık ateşte pişiriyoruz. Mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar arada karıştırarak kavuruyoruz. Mantarların saldığı su yeterli olmazsa su ilavesi yapılabilir. Kıymalı mantar sotemiz artık servise hazır hale gelmiştir. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kıymalı mantar sote, çeşitli baharatlar ve ek malzemelerle zenginleştirilebilir. Özellikle kekik, pul biber ve sarımsak bu yemeğe ekstra lezzet katacaktır. Ayrıca, bu yemeği daha da besleyici hale getirmek için içerisine renkli biberler, havuç veya bezelye gibi sebzeler ekleyebilirsiniz.

Bu yemek, düşük kalorili ve yüksek proteinli bir seçenek olduğundan, diyet programlarında da tercih edilebilir. Ayrıca, glütensiz bir diyet uygulayanlar için uygun bir alternatiftir. Mantarın içeriğindeki D vitamini ve antioksidanlar, sağlığınız açısından da faydalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Et Sote Tarifi ve Malzemeleri