Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Fırında Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar peyniri ve mantar, birbirine çok yakışan iki lezzettir. Bu iki malzemeyi fırında bir araya getirmek, oldukça hafif ve lezzetli bir tarif ortaya çıkarır. Damak tadınıza uygun olarak, farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Ayrıca, bu yemek için çok fazla zaman ayırmanıza gerek yok.

Fırında Kaşarlı Mantar Sote Malzemeleri

  • 2 paket kültür mantarı
  • 1 tane soğan
  • Kırmızı, yeşil ve sarı biber
  • 1 adet domates
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Yeterince sıvı yağ
  • Tuz
  • 200 gram kaşar peyniri

Fırında Kaşarlı Mantar Sote Nasıl Yapılır?

İlk önce mantarları ince ince doğrayın. Bir kaba su koyarak mantarları suda bekletin. Tavaya sıvı yağı ekleyip, soğanları doğrayarak tavaya ekleyin ve kavurmaya başlayın. Soğanları çok ince doğramaya gerek yok. Biraz kavrulduktan sonra kırmızı, yeşil ve sarı biberleri doğrayıp tavaya ekleyin. Biberler de biraz kavrulduktan sonra mantarları sudan çıkarın, iyice süzün ve tavaya ekleyin. Mantarlar suyunu çektikten sonra, doğranmış domates ve baharatları ekleyin. Daha sonra kavurma işlemini bitirin. Tam olarak pişmesine gerek yok, çünkü fırında da pişmeye devam edecektir. En son olarak tavada hazırlanan malzemeleri fırın tepsisine boşaltıp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.

Ekstra Bilgiler

Bu tarifi daha da zenginleştirmek için, malzemelere sarımsak veya taze kekik ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kaşar peynirinin yanı sıra, mozzarella veya parmesan peyniri gibi farklı peynir çeşitlerini de kullanabilirsiniz. Fırında kaşarlı mantar sote, yanında pirinç pilavı veya taze yeşil salata ile servis edildiğinde harika bir ana yemek olabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nesimi

25 Mayıs 2024 Cumartesi

Zaten mantarı çok seviyorum ve bu nedenle severek tüketiyorum. Kaşarı da üzerine ekleyince şüphesiz çok lezzetli olacağını düşünüyorum. Ancak bunun içerisine ayrıca daha yumuşak olması açısından ne eklememi önerirsiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Mantar ve kaşar peynirinin lezzetine bayılacağınızı tahmin edebiliyorum! Daha yumuşak bir doku elde etmek için içerisine krema veya beşamel sos ekleyebilirsiniz. Bu, hem yemeğinize ekstra bir lezzet katacak hem de daha yumuşak bir yapı oluşturacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavada Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Düdüklüde Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcanlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri