Fırında Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında patatesli tavuk sote, fırın yemekleri arasında en çok sevilen yemeklerden biridir. Fırında yapılması tencerede yapılanlara göre çok daha lezzetli olur. Daha hafif ve hafif kızarmış bir lezzet elde edilir. Ana yemeklerde pilavların yanına çok yakışan bir lezzet olur. Yapım aşaması da oldukça kolay olan bir yemektir. Tüm sebzelerin hazırlanıp sosu ve tavuk ile birleştirilerek fırın tepsisine alınıp fırına verilmesi şeklinde yapılan bu tarifi rahatlıkla yapabilirsiniz. Damak tadınıza göre sebze ilavesi yapabilir veya çıkarabilirsiniz.

Fırında patatesli tavuk sote yapımı için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo tavuk göğüs eti
  • 4-5 adet patates
  • Bir adet kuru soğan
  • Üç adet yeşil biber
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir adet domates
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı olarak üzeri için kaşar peyniri
Fırında patatesli tavuk sote nasıl yapılır?

Yemeğin yapımı için ilk olarak patates soğan domates soyulur. Biberler de dahil tüm sebzeler yıkanır. Ardından tavuk göğüs eti yıkanır ve kuş başı doğranarak derin bir kaba alınır. Üzerine soyulup yıkanmış olan patatesler küp-küp doğranır ve derin kaba eklenir. Biberler ve soğan da emeklik doğranarak eklenir ve iyice harmanlanır. Üzerine bir yemek kaşığı domates salçası, yarım çay bardağı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı pul biber, bir tatlı kaşığı kekik eklenir ve bu malzemelerin her tarafına baharatların ve salçanın ulaşması için iyice karıştırılır. Tüm malzemeler karışınca fırın tepsisine alınır ve üzerine bir adet soyulmuş olan domates halka şeklinde doğranarak dizilir. Ardından bir yemek kaşığı tereyağı küçük parçalar halinde tepsinin her yerine eklenir. Bir Türk kahvesi fincanı kadar su eklenir ve önceden ısıtılmış olan 200 derece fırına verilir ara sıra kontrol edilir ve yaklaşık kırk dakika sonra fırından çıkarılır ve isteğe göre bir su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve tekrar fırına verilir. Kaşar kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınınca sıcak sıcak servis edilir. Yanına yapılan bir pilav, ayran ve salata ile çok daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Fırında Patatesli Tavuk Sote Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Jülyen Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Jülyen Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6