Fırında Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Fırında Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Tavuk Sote

Fırında patatesli tavuk sote, fırın yemekleri arasında en çok sevilen yemeklerden biridir. Fırında yapıldığında, tencerede yapılanlara göre çok daha lezzetli olur. Bu yöntem, yemeğin daha hafif ve hafif kızarmış bir lezzet elde etmesini sağlar. Ana yemeklerde, pilavların yanında mükemmel bir uyum sağlar. Yapım aşaması da oldukça kolay olan bu yemek, tüm sebzelerin hazırlanıp sos ve tavuk ile birleştirilerek fırın tepsisine alınması ve fırına verilmesi şeklinde yapılır. Damak tadınıza göre sebze ilavesi yapabilir veya çıkarabilirsiniz.

Fırında Patatesli Tavuk Sote Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğüs eti
  • 4-5 adet patates
  • Bir adet kuru soğan
  • Üç adet yeşil biber
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir adet domates
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı olarak üzeri için kaşar peyniri

Fırında Patatesli Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Yemeğin yapımı için ilk olarak patates, soğan ve domates soyulur. Biberler de dahil olmak üzere tüm sebzeler yıkanır. Ardından tavuk göğüs eti yıkanır ve kuşbaşı doğranarak derin bir kaba alınır. Üzerine soyulup yıkanmış olan patatesler küp küp doğranır ve derin kaba eklenir. Biberler ve soğan da yemeklik doğranarak eklenir ve iyice harmanlanır.

Üzerine bir yemek kaşığı domates salçası, yarım çay bardağı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı pul biber ve bir tatlı kaşığı kekik eklenir. Bu malzemelerin her tarafına baharatların ve salçanın ulaşması için iyice karıştırılır. Tüm malzemeler karışınca fırın tepsisine alınır ve üzerine bir adet soyulmuş domates halka şeklinde doğranarak dizilir.

Ardından bir yemek kaşığı tereyağı küçük parçalar halinde tepsinin her yerine eklenir. Bir Türk kahvesi fincanı kadar su eklenir ve önceden ısıtılmış olan 200 derece fırına verilir. Ara sıra kontrol edilerek, yaklaşık kırk dakika sonra fırından çıkarılır ve isteğe göre bir su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve tekrar fırına verilir. Kaşar kızarıncaya kadar pişirilir.

Fırından alındıktan sonra sıcak sıcak servis edilir. Yanına yapılan bir pilav, ayran ve salata ile çok daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Et Sote Nasıl Yapılır?

Et Sote Nasıl Yapılır?

Mantar Sote Kaç Kalori?

Mantar Sote Kaç Kalori?

Kırmızı Biberli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biberli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri