Et Sote Et sote, et yemekleri arasında hazırlanması en kolay olanlar arasında yer alır. Et sote hazırlamak için kimsenin usta aşçı olmasına gerek yoktur. Bu nedenle evde genelde erkeklerin hazırladığı bir yemektir. Kurban bayramlarında kavurmaya alternatif olarak da sıkça tercih edilir. Her et yemeği gibi Türk damak tadına oldukça uygundur. Büyük küçük herkesin severek tüketeceği kolay bir yemek hazırlamak isterseniz, et sote tam size göredir. Kolay gelsin. Et Sote Malzemeleri
Et Sote Nasıl Yapılır? Geniş bir teflon tavaya sıvı yağı ekleyip bir miktar kızdırıyoruz. Kuşbaşı eti yağın üzerine ekleyip, kahverengiye dönünceye kadar yüksek ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Et tamamen kahverengiye dönünce tavanın kapağını kapatıp, ocağın altını orta ayara alıyoruz. Et suyunu salıp yeniden çekinceye kadar bu şekilde pişiriyoruz. Et suyunu çektiğinde tam bir kavurma hali almış olacaktır. Her etin pişme süresi farklılık gösterir. Etin tadına bakın; eğer yeterince yumuşamamışsa ocağın altını kısıp bir miktar daha pişirin. Eğer et soteyi yaparken kuzu eti kullanıyorsanız bu esnada 1 adet defne yaprağı ekleyerek etin koyun kokusunu alabilirsiniz. Arpacık soğan kullanacaksanız soğanları soyup hazır hale getiriyoruz. Normal soğan kullanıyorsanız, yemeklik doğramadan biraz daha iri doğrayın. Biberleri de yemeklik doğrayarak hazır hale getiriyoruz. Kavrulmakta olan etin üzerine önce soğanları ekliyoruz. Soğanlar bir miktar kavrulduktan sonra biberleri ilave edip, birlikte sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup, küp doğrayarak tavaya ilave ediyoruz. Tuz ilave edip birkaç dakika daha orta ateşte pişiriyoruz. Bu sürenin sonunda tavanın kapağını açıp, karabiber ve kekik ilave ediyoruz. Bir iki çevirip karıştırarak ocaktan alıyoruz. Hazır olan et soteyi pirinç pilavı ve yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Not: Et yemeği pişirirken ocaktan almanıza en az yarım saat kala tuz ilave edin. İlk başlarda ilave edilen tuz eti sertleştirecektir. Bu yüzden eti ne kadar çok pişirirseniz pişirin, lokumsu kıvamı yakalayamazsınız. |
Zinde
12 Temmuz 2024 CumaEt soteyi yaparken etin suyunu salıp yeniden çekmesi için ne kadar süre beklemek gerekiyor? Başka bir ipucu var mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Zinde,
Et soteyi yaparken etin suyunu salıp yeniden çekmesi genellikle 10-15 dakika sürer. Bu süreçte, etin yüksek ateşte mühürlenmesi önemli. Ayrıca, tavanın yeterince sıcak olması ve fazla et parçalarının bir arada olmaması gerekir. Bu sayede etler eşit şekilde pişer ve suyunu daha kolay çeker. Ek olarak, tavanın kapağını kapatmadan pişirmek de etin suyunu daha hızlı çekmesine yardımcı olur.
Afiyet olsun!