Garnitürlü Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Garnitürlü Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü tavuk sote, garnitür ile yapılan tavuk sote ister fırında ister tencerede yapılabilen bir yemektir. Tamamen sizin tercihinize kalmıştır. İki şekilde de çok lezzetli ve pratik bir tarif olacaktır. Sevdiklerinize kısa sürede hazırlayabileceğiniz tariflerden biridir. Damak tadınıza göre içerisine garnitür ile başka sebzeler de ekleyebilir ve lezzetini artırabilirsiniz. Özellikle karnabahar bu tarife eklendiğinde yemeğe çok lezzet verecektir. Tabi bu tamamen size kalmış bir durumdur, kullanıp kullanmamak. Ama karnabahar seviyorsanız muhakkak eklemenizi tavsiye ederim. Gelelim bu güzel yemeğin tarifine.

Garnitürlü Tavuk Sote Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım kilo kadar tavuk göğüs eti
  • İki adet yeşil biber
  • İki adet kırmızı biber
  • Bir adet kuru soğan
  • Üç dört diş sarımsak
  • İki yüz gram garnitür
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • Bir domates
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • İsteğe göre bir su bardağı haşlanmış küçük parçalara ayrılmış karnabahar

Garnitürlü Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Garnitürlü tavuk sote için ilk olarak bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ konulur ve üzerine bir adet kuru soğan soyularak yemeklik doğranır. Üç dört diş sarımsak da soyulur ve küçük parçalara ayrılarak eklenir ve ocağa alınıp altı açılır. Soğanlar hafif renk değiştirinceye kadar kavrulur. Bu esnada tavuk göğüs eti yıkanır ve kuşbaşı doğranıp tencereye ilave edilir ve tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.

Üzerine kırmızı ve yeşil biberler küçük küçük doğranarak eklenir ve biberler kızarıncaya kadar pişirilir. Biberler kızarınca üzerine bir tatlı kaşığı domates salçası eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Bu arada karıştırmak unutulmamalıdır ki tüm malzeme ve lezzet eşit bir şekilde dağılsın. Salça tam kavrulunca domatesin kabukları soyulur ve ister doğrayıp ister rende yapıp tencereye ilave edilir. Ardından garnitür eklenir. Tuz, karabiber, kekik, pul biber de eklenip iyice karıştırılır.

Karnabahar eklemek isteyenler de bu sırada ekler ve tencerenin kapağını kapatıp on beş yirmi dakika kadar pişirilir. Ardından sıcak servis yapılır. Bu gibi tavuk yemeklerinin yanına ise en çok pirinç pilavı yakışır; sunum esnasında pilav ile sunmanızda fayda var.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Mihne

12 Temmuz 2024 Cuma

Tarifi okudum ve karnabahar eklemeyi düşünüyorum ama acaba tadı nasıl olur? Daha önce bu şekilde deneyen var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Mihne, karnabahar eklemek güzel bir fikir olabilir! Karnabahar, yemeğe güzel bir doku ve hafif bir lezzet katar. Daha önce bu şekilde deneyenler genellikle olumlu yorumlar yapıyor. Eğer karnabaharın tadını seviyorsanız, denemenizi öneririm. Eminim ki tarifinize farklı bir lezzet katacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantarlı Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sote Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri