Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk sote, çok geniş kapsamlı bir yemek adıdır. Tavuk sote içeriğin de ana malzeme olarak tavuk bulunan ve sebzeler ile farklı şekillerde sotelenen bir yemektir. Fırında veya tencerede, güveç de yapılabilir. Patatesli, mantarlı, kaşarlı, biberli, domatesli, karışık sebzeli olarak hazırlanabilir. Hemen hepsi birbirinden lezzetli olan tariflerdir. Tavuk sote yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Hemen tüm tariflerde uygulama aynıdır fakat bazı sebze ilavesi veya çıkarılması yapılarak değişik tatlar elde edilir. Örneğin fırında tavuk sote ile fırında kaşarlı tavuk sote tamamen aynı tariftir. Tek fark kaşarlı da sote piştikten sonra üzerine kaşar rendelenmesi ve beş dakika daha fırınlanmasıdır. Fırında sebzeli olarak yapılan tavuk sote ise damak tadına göre tüm sebzelerden konulabilen karışık bir tavuk sote tarifidir. Biberli ve domatesli ise daha çok tencerede yapılan tavuk, biber, domates ve baharat ile tuzdan oluşan bir sote tarifidir. Tavuk sote hangi tarif uygulanırsa uygulansın çok kolay olan bir yemek tarifidir. Kısa süre de rahatlıkla yapabileceğiniz bir tarif olmasına rağmen oldukça da lezzetlidir. Genellikle öğlen ve akşam yemeklerinde tüketilir. Fakat kaşarlı tavuk sote, domatesli biberli tavuk sote brançlarda da tüketilebilir. Akşam yemeklerinde tüketilecekse kesinlikle yanına pirinç pilavı yapılması gereken bir yemektir. Pirinç pilavı ile çok daha lezzetli olacaktır. Nasıl ki kuru fasulye pilavsız olmazsa benim tercihime göre tavuk sote de pilavsız olmaz. Tabi yanına turşu, ayran, salataya da kimse hayır demez. Şimdi fırında ve tencerede tavuk sote nasıl yapılır bir bakalım.

Fırında sebzeli tavuk sote yapımı için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo tavuk göğüs eti
  • Üç adet patates
  • Sekiz adet arpacık soğan
  • Bir baş sarımsak
  • İki adet domates
  • İki adet yeşil biber
  • Bir adet kırmızı biber
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Fırında sebzeli tavuk sote nasıl yapılır?

Sebzeli sote için ilk olarak patatesler, sarımsaklar, soğanlar soyulur, biberler domatesler ile tüm sebzeler temizce yıkanır. Derin bir kap içerisinde önce tüm sebzeler hazırlanır ardından fırın tepsisine alınır. Bu nedenle patatesler küp-küp doğranarak bu kap içerisine alınır. Ardından biberler doğranır. Arpacık soğanlar sadece küçük çizikler atılarak kap içerisine alınır. Bir baş sarımsak da tek tek eklenir. Tavuk göğüs eti yıkanır ve kuş başı doğranarak kaba eklenir. Ardından sosu için derin bir kâseye bir yemek kaşığı salça, bir çay bardağı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı kekik, bir tatlı kaşığı pul biber, bir çay kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı tuz eklenir ve iyice çırpılır. Bu sos da malzemelerin eklendiği kaba alınır ve iyice harmanlanarak sosun tüm sebzelere karışması sağlanır. Ardından tüm malzeme fırın tepsisine alınır. Üzerine bir çay bardağı su eklenir. İki adet domatesin kabukları soyularak halka şeklinde dilimlenir ve tüm tepsinin üzerine dizilir ve fırına verilir. Yaklaşık elli dakika kadar pişirilir ve ardından sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

Domatesli tavuk sote yapımı için gerekli malzemeler
  • İki parça tavuk göğüs eti
  • Beş altı tane olgun domates
  • Altı adet yeşil biber
  • İki diş sarımsak
  • Bir adet kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Domatesli tavuk sote nasıl yapılır?

Domatesli tavuk sote için bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ alınır. Üzerine iki diş sarımsak ve bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır. Tencere ocağa alınır ve altı açılır. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Bu sırada tavuk göğüs eti yıkanır ve küçük küçük doğranır. Soğanlar kavrulunca tavuklarda eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Ardından biberler yıkanır kurulanır ve doğranıp tencereye alınır. Biberler de kavrulunca salçası eklenir. Salça iyice kavrulur ve yıkanıp kabukları soyulan domatesler küçük küçük doğranarak tencereye eklenir. Tuz ve karabiberi atılır ve kısık ateş de on beş dakika kadar daha pişirilip altı kapatılır ve sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

Tavuk Sote Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sade Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Sote Kaç Kalori?

Mantar Sote Kaç Kalori?

Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri

Piliç Sote Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6