Fırında Güveçte Et Sote Et yemekleri, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Bu nedenle, Türk mutfağında yüzlerce çeşit et yemeği bulunmaktadır. Et sote, bu yemekler arasında özel bir yere sahiptir. Kolay ve lezzetli bir yemek yapmak isteyenlerin ilk aklına gelen seçeneklerden biridir. Büyük küçük herkesin beğendiği bu muhteşem yemeği güveç içinde ve fırında pişirdiğinizde lezzeti daha da artar. Damak tadına önem veren herkese tavsiye ederiz. Kolay gelsin. Fırında Güveçte Et Sote Malzemeleri
Üzeri İçin
Fırında Güveçte Et Sote Nasıl Yapılır? Etleri yıkayıp suyunun süzülmesini sağlıyoruz. Soğanları soyup ikiye bölerek yarım ay şeklinde doğruyoruz. Patatesleri ve patlıcanı soyup küp küp doğruyoruz. Eti geniş bir karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine patatesleri, patlıcanı ve soğanı ilave ediyoruz. Daha sonra tuz ve baharatları ekleyip elimizle güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu harcı güveç kaplarına eşit miktarda paylaştırıyoruz. Sarımsakları doğrayıp güveçlerin üzerine serpiştiriyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup yarım ay şeklinde dilimleyerek üzerlerine yerleştiriyoruz. Bir çorba kasesi sıcak suyun içinde salçaları tamamen çözülünceye kadar karıştırıyoruz ve güveçlere eşit miktarda paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra 15 dakika kadar dinlendirirseniz güveç kendini çeker ve daha lezzetli olur. Hazır hale gelen fırında güveci, çoban salata ve ayran eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Nehri
02 Haziran 2024 PazarFırında güveçte et sote yemeğini ben de yapacağım ama nasıl bir güveç ayarlamam gerekiyor. Bendeki güveç derin ve dar bir tencere gibi. Bu fırına göndermem için uygun bir güveç olur mu? Biraz da lezzet için güveç türü önemli.
Cevap yazAdmin
02 Haziran 2024 PazarMerhaba Nehri,
Güveç yaparken kullandığınız tencerenin derin ve dar olması sorun oluşturmaz, aslında gayet uygun. Güvecin fırına dayanıklı olması yeterli. Lezzet açısından ise, toprak güveçler genellikle tercih edilir çünkü yemeğe ekstra bir aroma katarlar. Ancak elinizdeki güveç de işinizi görecektir. Şimdiden afiyet olsun!