Fırında Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Et Sote, et yemeklerini Türk milleti olarak çok severiz. Bu nedenle Türk mutfağında yüzlerce çeşit et yemeği bulunmaktadır. Et sotenin bu yemekler arasında çok özel bir yeri vardır. Çünkü kolay ve lezzetli yemek yapmak zorunda kalan herkesin aklına genelde et sote gelir. Büyük küçük herkesin çok sevdiği bu muhteşem yemeği güveç içinde ve fırında pişirdiğinizde inanın lezzetine lezzet ekleniyor. Damak tadına önem veren herkese tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Fırında Güveçte Et Sote Malzemeleri
  • 500 gram kuş başı doğranmış dana eti
  • 1 adet büyük boy patlıcan
  • 2 adet iri boy patates
  • 2 adet orta irilikte kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
  • 3 adet orta boy domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kasesi sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Fırında Güveçte Et Sote Nasıl Yapılır?

Etleri yıkayıp suyunu atmasını sağlıyoruz. Soğanları soyup iki parçaya ayırarak yarım ay şeklinde doğruyoruz. Patatesleri ve Patlıcanı soyup küp-küp doğruyoruz. Eti geniş bir karıştırma kabının içerisine alıyoruz. Üzerine patatesleri, patlıcanı, soğanı ilave ediyoruz. Daha sonra tuzu ve baharatlarını ilave edip elimizle güzelce karıştırıyoruz.

Hazırladığımız bu harcı güveç kaplara eşit miktarda paylaştırıyoruz. Sarımsakları doğrayıp güveçlerin üzerine serpiştiriyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup yarım ay şeklinde dilimleyerek üzerine yerleştiriyoruz. Bir çorba kasesi sıcak suyun içinde salçaları tamamen çözülünceye kadar karıştırıyoruz ve güveçlere eşit miktarda paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 40.45 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra 15 dakika kadar dinlendirirseniz güveç kendini çeker ve daha lezzetli olur. Hazır hale gelen fırın güveci, çoban salata ve ayran eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Fırında Güveçte Et Sote Yorumları

soru

Nehri

28 Ağustos 2018 Salı

Fırında güveçte et sote yemeğini ben de yapacağım ama nasıl bir güveç ayarlamam gerekiyor. Bendeki güveç derin ve dar bir tencere gibi. Bu fırına göndermem için uygun bir güveç olur mu? Biraz da lezzet için güveç türü önemli.

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Sote Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Sote Tarifi ve Malzemeleri

Et Sote Kaç Kalori?

Et Sote Kaç Kalori?

Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Soya Soslu Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6