Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote

Güveçte kaşarlı tavuk sote, sebzelerin, tavuk etinin ve kaşar peynirinin bir araya gelerek güveçte pişmesi ile yapılan lezzetli bir yemek çeşididir. Ana yemek olarak sofralarınızı daha zengin bir hale getirecek olan bu yemeğin yapılışı oldukça basit ve pratiktir. Tavuk etinin sebzeler ile sotelenerek üzerine kaşar peyniri rendesi ile süslenmesi, iştah kabartan bir hale gelmesini sağlar. Tadının yanı sıra, görünümüyle de gözlere hitap eden güveçte kaşarlı tavuk sote yemeğini herkes severek tüketebilir. Şimdi, evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz bu mükemmel lezzetin yapılışını birlikte inceleyelim:

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Malzemeleri

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı su
  • Bir tutam tuz
  • Bir miktar kara biber ve pul biber
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencere içerisine ince ince doğranmış kuru soğanları ve bir miktar sıvı yağı ekleyip kısık ateşte kavurun. Soğanlar hafif pembe bir renk alınca, küp küp doğrayıp yıkadığınız tavuk göğsü etini ekleyerek karıştırın. Tavuk suyunu salmaya başlayınca, ince şeritler halinde doğradığınız kırmızı ve yeşil biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra biber ve domates salçasını tencereye ekleyin ve yavaş yavaş suyu ilave ederek salçanın erimesini sağlayın. Tüm malzemeler birbirine karışmaya başlayınca, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek bir tur karıştırın ve tavuk sotenizi ocaktan indirin.

Porsiyon halinde olan güveçlerinize tavuk sotelerini bir miktar ekleyin ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Artık güveçte kaşarlı tavuk sote yemeğiniz servis edilmeye hazır hale gelmiştir. İsteğinize göre farklı sebzeler de ekleyerek yapabileceğiniz bu güveçte kaşarlı tavuk sote yemeği, bu şekilde yapılmaktadır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Timurcan

12 Temmuz 2024 Cuma

Ben bu tarifi denedim ama tavuklar güveçte pişerken çok kurudu, acaba nelerde hata yapmış olabilirim? Tavukların daha yumuşak olması için ne yapmalıyım? Ayrıca, kaşar peynirini ne kadar eklemeliyim ki tam kıvamında olsun?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Timurcan,

Tavukların güveçte kuru olmasının birkaç sebebi olabilir. Öncelikle, tavuğun pişirme süresi ve fırın sıcaklığı çok önemli. Tavukları çok uzun süre yüksek sıcaklıkta pişirmek, etin kurumasına neden olabilir. Tavuklar için ideal pişirme süresi ve sıcaklığı genellikle 180-200 derece arasında, 25-30 dakikadır. Ayrıca, tavukları pişirmeden önce marine etmek de etin yumuşak kalmasına yardımcı olabilir. Yoğurt, limon suyu veya zeytinyağı gibi malzemelerle marine edebilirsin.

Kaşar peynirine gelince, genellikle güveçteki malzemelerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde rendelenmiş kaşar peyniri eklemek yeterli olacaktır. Ortalama olarak 100-150 gram kaşar peyniri kullanabilirsin. Peynirin tamamen eriyip hafifçe kızarması, tam kıvamında olduğunu gösterir.

Umarım bu ipuçları işine yarar! Kolay gelsin.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Et Sote Kaç Kalori?

Et Sote Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kuşbaşı Sote Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kuşbaşı Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıyma Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Sote Tarifi ve Malzemeleri