Patatesli et sote tarifini okurken aklıma hemen kendi deneyimlerim geldi. Özellikle etin suyunu salıp çekmesi çok önemli bir aşama olduğunu düşünüyorum. Ben bu adımı atladığımda yemeğim biraz kuru kalmıştı. Ayrıca, sebzelerin doğru boyutta doğranması, pişerken eşit şekilde pişmesi açısından çok belirleyici. Soğanın pembeleşmesini beklemek sabır gerektiriyor ama o aşama yemeğe mükemmel bir tat katıyor. Sizce de patatesleri doğru sertlikte pişirmek, yemeğin genel lezzeti için önemli değil mi? Yanında pilavla servis etmek de harika bir fikir! Bu tarifinde bahsettiği gibi yeşil salata ile zenginleştirmek de, yemeği daha sağlıklı bir hale getiriyor. Bir kez denedikten sonra, bu tarz bir yemeği defalarca yapmak isteyebileceğim kesin. Siz bu yemeği denediniz mi? Nasıl bir sonuç aldınız?
Patatesli et sote tarifini okurken aklıma hemen kendi deneyimlerim geldi. Özellikle etin suyunu salıp çekmesi çok önemli bir aşama olduğunu düşünüyorum. Ben bu adımı atladığımda yemeğim biraz kuru kalmıştı. Ayrıca, sebzelerin doğru boyutta doğranması, pişerken eşit şekilde pişmesi açısından çok belirleyici. Soğanın pembeleşmesini beklemek sabır gerektiriyor ama o aşama yemeğe mükemmel bir tat katıyor. Sizce de patatesleri doğru sertlikte pişirmek, yemeğin genel lezzeti için önemli değil mi? Yanında pilavla servis etmek de harika bir fikir! Bu tarifinde bahsettiği gibi yeşil salata ile zenginleştirmek de, yemeği daha sağlıklı bir hale getiriyor. Bir kez denedikten sonra, bu tarz bir yemeği defalarca yapmak isteyebileceğim kesin. Siz bu yemeği denediniz mi? Nasıl bir sonuç aldınız?
Cevap yaz